Dotwork

De stijl dotwork kenmerkt zich door het creëren van objecten en tekeningen doormiddel van het plaatsen van stippen. De grootte en de plaatsing van de stippen bepalen de dichtheid van de vorm, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Veel tattoos bestaan dan ook uit een mix van dotwork en gewone lijnen.Geschiedenis
Dotwork is gebaseerd op het pointillisme, een kunststroming die tot stand kwam in 1886. Het pointillisme is een vervolg van het impressionisme, en is tot stand gekomen dankzij de schilder Georges Pierre Seurat.

Seurat is begonnen met het bij elkaar zetten van kleine, gekleurde vlekken in zijn kunstwerken. Deze vormden abstracte objecten, die je van een afstand kon herkennen. Na een tijd begon hij zijn werk te verfijnen en maakte hij van deze vlekken kleine puntjes. Zo werden de beelden die hij vormde met deze puntjes een stuk gedetailleerder.

In de normale schilder stromingen worden kleuren gemengd tot de gewenste kleur. Bij het pointillisme worden de puntjes met primaire kleuren geplaatst op het doek. De plaatsing en dichtheid van deze puntjes zorgt er dan voor dat het brein een secundaire kleur waarneemt.
Dotwork hedendaags
Voortaan staat dotwork bekend als stijl binnen het tattooëren. Dotwork is een nieuwe stijl, maar is met een ongekende snelheid populair aan het worden. Dit voornamelijk door de vele mogelijkheden en de speciale effecten die dotwork aan je tattoo kan toevoegen.

Dotwork wordt vaak gebruikt in combinatie met andere stijlen. Je ziet het vaak terugkomen in maori, tribals, geometrie en nog vele andere stijlen.

Ben je opzoek naar een tattoo shop in Tilburg? Wij bij Nezca Tattoo zijn gespecialiseerd in Dotwork tatoeages en staan klaar om u verder te helpen.


Weet jij al wat je wil? Wij helpen jou graag, dus neem gerust contact op.