Geometrisch

Een opkomende trend in de wereld van tattoos is de geometrische tattoo. Deze stijl verwijst naar patronen en designs die je vindt in de natuur. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van wiskundige vormen. Ook worden deze vormen vaak samengevoegd met een normale afbeelding.Symboliek achter geometrisch
Heilige geometrie gebruiken mensen om religie, filosofie en spiritualiteit te koppelen aan de geometrische vormen waaruit ieder levensvorm is opgebouwd. Veel oude culturen gebruikten deze vormen in hun monumenten en altaren. Zo zie je in oude Gotische kathedralen dat ze gebaseerd zijn op de kubus en de dubbele kubus. Deze traditie werd voortgezet in moderne Christelijke kerken, tempels, moskeeën en religieuze monumenten.

Ook de elementen zijn weer te geven doormiddel van geometrische vormen. Zo is aarde een kubus, lucht een regelmatig achtvlak, water een regelmatig twintigvlak, vuur een viervlak en atmosfeer een regelmatig twaalfvlak. Daarbij staan de elementen ook in verbinding met de vijf zintuigen, waardoor deze ook weer zijn te geven in afbeeldingen.

Zo hebben de genoemde vormen nog vele andere betekenissen. Zo staat een viervlak voor stabiliteit en balans en een kubus voor gegronde energie. Deze symbolen staan ook in verband met verschillende chakra’s.
De keuze voor een geometrische tattoo
Mensen die een geometrische tattoo nemen doen het vaak puur om de pracht en precisie van de vorm, maar ook vaak vanwege de symboliek erachter. Veel terugkomend zijn mensen die zich een deel willen voelen van een groot geheel. De geometrische vormen die de basis zijn van alle levensvormen en gelinkt zijn aan alles wat te maken heeft met het bestaan, zijn hier een goede basis voor.

Veel mensen kiezen er ook voor om een vorm gebonden aan een chakra te tatoeëren. Men geloofd dat dit verbetering kan vormen voor lichaam en geest, en vooral wanneer het op de juiste plaats word gezet.

Uiteindelijk gaat het voornamelijk om het geloof en de smaak van de drager van de tattoo zelf. De betekenis van de afbeelding kan erg verschillen, aangezien de vormen verschillende betekenissen hebben.


Weet jij al wat je wil? Wij helpen jou graag, dus neem gerust contact op.